BELLATERRA SOLIDARIA

L’Associació Bellaterra Solidària és una entitat sense ànim de lucre que opera a la localitat de Bellaterra.

La seva missió principal és impulsar i desenvolupar accions solidàries envers les persones més necessitades i col·lectius en situació de vulnerabilitat. La associació es dedica a coordinar diferents projectes i iniciatives amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de aquells que es troben en una situació desfavorable.

Entre les seves activitats destaquen campanyes de recollida d’aliments, roba i altres productes de primera necessitat, així com la col·laboració amb altres organitzacions benèfiques i entitats solidàries. L’Associació Bellaterra Solidària també fomenta la conscienciació i sensibilització de la comunitat sobre les problemàtiques socials i la importància de la solidaritat.

A més de les accions puntuals, l’associació treballa de manera continuada per establir xarxes de suport i col·laboració amb altres entitats, institucions i empreses que comparteixin els seus valors i objectius. La seva tasca es basa en la cooperació i la participació activa de voluntaris i membres de la comunitat, buscant així generar un impacte positiu en la societat i contribuir a la construcció d’un entorn més just i solidari.

La primera iniciativa va ser la coordinació i ajuda a les families que varen acollir als refugiats de la guerra d’ukraïna en algunes de les cases dels veïns de Bellaterra. Les estàncies varen durar quasi un any, i a data d’avui totes les persones refugiades han pogut seguir el seu camí, gràcies a la petita ajuda que varen rebre en un moment clau, on les organitzacions internacionals i nacionals varen quedar completament col.lapsades. Es varen acollir prop de 30 persones, la majoria mares amb nens o nadons.

Fins a data d’avui, s’han organitzat diverses RECOLLIDES de MATERIAL HUMANITARI, amb col·laboració amb la UEBE, com per exemple : mantes i material d’abric, menjar, medicaments de primera necessitat, material sanitari, productes d’higiene personal, roba blanca, roba de segona mà, mitjons, sabates, etc..

S’han aconseguit transportar per part de BellaterraSolidaria prop de 100 capses de material sumant tots els enviaments:

  • La recollida de material humanitari, per a la Guerra d’Ukraïna, en contenedors que es destinaven directament a la zona del conflicte.
  • La recollida de material humanitari, per a la rehabilitació d’una escola a Gambia, Àfrica, consistent en material escolar, taules, ordinadors, etc.
  • La recollida de material humanitari, destinada als afectats pels terratrèmols de TURQUIA i SIRIA.
  • La recollida de material humanitari, , per als terratrèmols del MARROC.
  • La recollida de material humanitari, per a ser destinats a CUBA.

PRÒXIMAMENT, s’estan organitzant activitats solidàries dirigides a fomentar la cohesió social mitjançant la destinació d’ajudes a les institucions, col·lectius o entitats més desafavorits.

Una de les actuacions serà la organització d’un CAÇATIONS a BELLATERRA, amb un mapa on les famílies puguin compartir el seu tió, per una banda; i per l’altra, des de Bellaterra Solidaria, es posaràn a disposició de tots alguns tions ben especials. Altres associacions i entitats també participaran amb el seu TIÓ SOLIDARI.

Per últim, el pròxim 17 de desembre de 10h a 14h, s’organitzarà un MINIMARKET DE JOGUINES I ARTICLES DE SEGONA MÀ. La recaptació que se’n derivi i que provindrà de les urnes voluntàries i de la aportació simbòlica que es faci per cada “parada”, es destinaran íntegrament a REGALAR JOGUINES NOVES per a 2 CRAES i un CENTRE D’EDUCACIÓ ESPECIAL per a nens i joves amb autisme, i per tant especialment necessitats.

Bellaterra Solidaria, vol expressar el nostre sincer agraïment pel vostre continu suport i les generoses aportacions dels veïns, ja siguin del tipus que siguin, essent el seu temps el més preciat.

Volem destacar i agrair les innumerables maneres en què han contribuït a millorar la nostra comunitat, ja sigui mitjançant la participació en esdeveniments locals, la disposició a ajudar els altres veïns o les accions solidàries.

La comunitat no seria la mateixa sense persones que ens ajuden, i que posen de la seva part per fer d’aquest lloc un lloc millor per a tots. La seva generositat i compromís no passen desapercebuts i estem profundament agraïts de tenir-los com a veïns.

Bellaterra, a 1 de desembre de 2023.