Acord amb Col·legi La Vall


Divendres 25 de març al Col·legi La Vall Marta Cascante en nom de Bellaterra Solidària . es va reunir amb Judith Monés, directora del Col·legi La Vall, per tal de crear una Aula d’Acolida per les famílies ucraïneses de Bellaterra. Un gest per part del Col·legi La Vall extraordinari que dona peu a que les famílies acollides poguin recuperar una certa “normalitat” , una certa rutina.

Marta Cascante després de l’acord informa que fins ara tenim registrades 4 mares i 6 infants (2 nenes i 4 nens). Esperant en les properes hores que les inscripcions a l’Aula d’Acollida augmentin les inscripcions, la oferta es disposa en horari de 10:30 h del matí a 16:30 h de la tarda incloent dinar. La majoria dels nostres acollits segons Marta Cascante opten per aprofitar aquesta generosa opció de la La Vall amb la mitja pensió.

En la reunió es varen tractar els següents punts:

  • Disposició d’aproximadament 20 pares i mares del mateix col·legi que s’ofereixen com a voluntaris per fer tallers, classes i organitzar activitats de tot tipus.
  • Agendada pròxima reunió per dilluns 28 de Març amb els voluntaris per tal de recollir propostes i organitzar horaris.
  • L’Aula d’Acollida està coberta per les mares i pares mentres que a les tardes aquesta estarà coberta per les alumnes de batxillerat que s’han ofert com a voluntàries.
  • La Vall disposarà per una banda de la Sala Polivalent com a centre principal d’acollida i d’altre banda d’una altre aula amb taules envoltada d’un gran pati i bosc i llum natural. L’aula està dotada de pissarra, projector, pantalla i cafetera i té accés directe a la zona de parking i lavabos contigus.
  • Els dinars de tipus self-service com són habituals a l’escola es faran al menjador del Col·legi en una taula específica per a les famílies ucraïneses. A tal efecte estem a l’espera de rebre comunicacions sobre possibles de Intoleràncies i alèrgies que les famílies ucraïneses puguin patir.
  • Si no surgeix cap canvi de darrera hora, l’Aula d’Acollida La Vall funcionarà a partir d’aquest dimecres 30 de Març. A tl efecte la logística es tractarà individualment amb cada família acollidora/acollida.
  • Olga Shkapovskaya en la mesura de les seva disponibilitat col·laborarà juntament amb dues mares natives en funcions de traducció.
  • A títol informatiu, al Col·legi La Vall ja estan escolaritzades desde la setmana passada 4 nenes ucraïneses (2º i 6è de primària i 1º de secundaria)

Deixa un comentari