Reunió de totes les entitats co·laboradores d’ajuda als refugiats d’Ucraïna de Cerdanyola del Vallès

La Reunió a tingut lloc a la Sala Campoamor de la Masia Can Serra – Avinguda de Roma, 54 a Cerdanyola del Vallès el 22 de març a les 10h:00 i a les 18:00 . Han intervingut el president de l’Assemblea Creu Roja de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, la presidenta de Càritas de Cerdanyola, la de Manos Unidas i membre del Fons Català de Cooperació, i finalment la responsable del programa municipal  d’immigració.

El resum de les comunicacions que ens han transmès es basen en tres punts:

Han insistit que la millor donació és l’econòmica per temes de logística. Quan es transporten materials (roba, menjar, medicines) que no són els kits de la Creu Roja, per exemple, tenen problemes d’ordenació, classificació i fins i tot de fronteres. Els diners recaptats fins ara consten a les webs de cada organisme. La Creu Roja ho envía a les Creus Roges dels països frontalers amb Ucraïna.

2. Tots els acollits han d’estar registrats i la millor manera és a través d’una entitat oficial, Creu Roja o Immigració municipal. Un cop registrats, tal i com vam sentir del Alexei diumenge, els acollits són derivats a pisos llogats per Creu Roja , mínim grups de 4 persones. La resposta a la pregunta de si les families ucraïneses tenen la possibilitat de tronar a les famílies acollidores si així ho desitgen no no ha estat clara però si els hi preocupava tenir garanties.

3. Per el tema de la escolarització és necessari que el infant tingui un domicili fix i declarat per tal de ser escolaritzat.

Deixa un comentari