1ª Reunió de veïns de Bellaterra a la EMD

El passat dissabte 12 de març a les 17:00 hores es va convocar a la EMD de Bellaterra una reunió on varen assistir totes aquelles veïnes i veïns sensibilitzats per l’èxode de milers de famíles Ucraineses obligades a fugir del seu païs pel terror de la guerra.

Varem poder escoltar la experiència de les families acollidores, com ha sigut de colpidor rebre persones que ho han perdut tot. Families trencades, families desubicades, criatures que no saben ben bé què està passant, futurs incerts de joves que no tenien on anar.

Per això es vadecidir dotar-nos d’una estructura per tal de ser eficients en la ajuda de refugiats ucarïnesos. A tal efecte, varem crear tres grups de treball:

  1. Grup d’Acollides: On la seva funció primoridial és acollir a les families necessitades.
  2. Grup de recursos: On la seva funció és proporcionar tots els recursos materials a les families acollidores que necessecitin.
  3. Grup Social: Aportar tota mena de escalf social. Desde servei de traducció, desde l’atenció psicològica, desde l’aprenentatge del català, castellà i anglès, desde l’atenció educativa dels nens, desde activitats lúdiques com l’esport, la pintura o altres que ajudin a una integració més positiva, mñagrat l’impacte desastrós del guerra de duració incerta.

Tots aquests grups treballen de manera coordinada amb funcions definides.

Agraïr a l’Hotel SAN PANCRAS de Bellaterra, al Club de Bellaterra que s’han ofert desde el primer moment a ajudar amb els seus serveis a les families ucraineses. Moltes gràcies!!!

Deixa un comentari